NÄR JAG FUNDERAR

Detta är bara jag som privatperson som funderar, jag har inga adekvata utbildningar eller annan kunskap förutom det jag läser mig till eller personer jag pratar med.

Bajsvatten

26.05.2020

Avloppsvatten i havet. Ja bara tanken är förskräcklig för oss att tänka på. Maj 2020 blev vi påmind om detta när danska kommuner sökte tillstånd att släppa ut 290 000 kubikmeter orenat avloppsvatten som vi i media kallade Bajsvatten.

Efter en lång vinter som inte varit någon vinter utan en superlång höst. Börjar solen värma upp oss och vi springer alla ut i omgivningen och följer solen som en solros.

S/S Robert var en tvåmastad ångare byggd i järn av William Gray & Co i West Hartlepool 1882, England, 1732 bruttoton, 80,3 m lång och 10,9 m bred samt 6,5 m djupgående. Motor var en 2 cylindrig ångmaskin på 600 hk byggd av T. Richardson & Son, Hartlepool. Förutom motorkraft kunde man utnyttja segel, därav masterna, men oklart hur...

När man besöker en av våra lokala restauranger eller affärer i Helsingborgsområdet och är sugen på fisk!

Stenrev

30.01.2020

Stenrev alltid en aktuell fråga. Men tyvärr sällan en aktiv handling.

Blått kol

20.12.2019

Ett begrepp som fångade min uppmärksamhet för en tid sedan. Efter ett tiotals timmars läsande om detta fenomen, har nu gjort att jag måste skriva ner mina tankar.

I fiskdisken

20.11.2019

Jag gjorde ett besök på vår lokala Citygross vid Ättekulla, södra delen av Helsingborg i helgen.

Bubbelrev

06.09.2019

Vi pratar inte ofta om bubbelrev i dykvärlden. Kan vara att detta fenomen är ganska ovanligt.

Alla som räknar kalorier vet att intag och förbrukning måsta vara i balans för att kroppen skall fungera optimalt. Förbrukar vi mer än vad vi äter så blir det minus på kontot. Ungefär som vår ekonomi. Handlar vi för mer än vi tjänar så blir det minus på kontot.

Koldioxid

06.08.2019

Jag funderar ofta på klimatkrisen och vad det innebär för oss på vår planet. Jag skulle vilja erkänna att jag har lite klimatångest ibland.