NÄR JAG FUNDERAR

Detta är bara jag som privatperson som funderar, jag har inga adekvata utbildningar eller annan kunskap förutom det jag läser mig till eller personer jag pratar med.

Alla som räknar kalorier vet att intag och förbrukning måsta vara i balans för att kroppen skall fungera optimalt. Förbrukar vi mer än vad vi äter så blir det minus på kontot. Ungefär som vår ekonomi. Handlar vi för mer än vi tjänar så blir det minus på kontot.

Koldioxid

06.08.2019

Jag funderar ofta på klimatkrisen och vad det innebär för oss på vår planet. Jag skulle vilja erkänna att jag har lite klimatångest ibland.

Nu är Havsresans fältvecka slutförd och bilar och båtar börjar lämna hamnen i Råå som givit oss ett hem under veckan. Tack Råå för att vi fick komma och njuta av er idyll och vi gläds av era frågor och trevligt bemötande.

Fiske

07.02.2019

Jag gjorde en liten telefonintervju idag med legenden Ulf Stahre. Han var en av mina idoler som ung när mitt stora focus var sportfiske i Öresund.

Öring

23.01.2019

På 1960 talet var Öring en fisk som inte syntes ofta i Skåne. Kanske detta beror på under denna tiden var rinnande vatten ett bra ställe för kemikalier att leta sig ut till Havet. Praktiskt naturligt avloppsrör helt enkelt. Övergödningens peak i naturen var under denna tiden 60-70 talet. Och resultaten av detta såg vi under 80-90 talet tydligt. Nu...

Dagens tankevurpa.
Vi jämför normalt vår miljö över tid. Det kan ju kännas relevant tycker man. Men ganska svårt att vrida tillbaka klockan tyvärr.

Varför

12.12.2018

Ibland funderar man och ibland skriver man ner vad man funderat på. Nu blev det en sådan text från mina tankar. Hoppas den inspirerar någon. Jag är ju som bekant ingen vän av skriftspråket men älskar tankar.