NÄR JAG FUNDERAR

Detta är bara jag som privatperson som funderar, jag har inga adekvata utbildningar eller annan kunskap förutom det jag läser mig till eller personer jag pratar med.

I fiskdisken

20.11.2019

Jag gjorde ett besök på vår lokala Citygross vid Ättekulla, södra delen av Helsingborg i helgen.

Bubbelrev

06.09.2019

Vi pratar inte ofta om bubbelrev i dykvärlden. Kan vara att detta fenomen är ganska ovanligt.

Alla som räknar kalorier vet att intag och förbrukning måsta vara i balans för att kroppen skall fungera optimalt. Förbrukar vi mer än vad vi äter så blir det minus på kontot. Ungefär som vår ekonomi. Handlar vi för mer än vi tjänar så blir det minus på kontot.

Koldioxid

06.08.2019

Jag funderar ofta på klimatkrisen och vad det innebär för oss på vår planet. Jag skulle vilja erkänna att jag har lite klimatångest ibland.

Nu är Havsresans fältvecka slutförd och bilar och båtar börjar lämna hamnen i Råå som givit oss ett hem under veckan. Tack Råå för att vi fick komma och njuta av er idyll och vi gläds av era frågor och trevligt bemötande.

Fiske

07.02.2019

Jag gjorde en liten telefonintervju idag med legenden Ulf Stahre. Han var en av mina idoler som ung när mitt stora focus var sportfiske i Öresund.

Öring

23.01.2019

På 1960 talet var Öring en fisk som inte syntes ofta i Skåne. Kanske detta beror på under denna tiden var rinnande vatten ett bra ställe för kemikalier att leta sig ut till Havet. Praktiskt naturligt avloppsrör helt enkelt. Övergödningens peak i naturen var under denna tiden 60-70 talet. Och resultaten av detta såg vi under 80-90 talet tydligt. Nu...