VEN

Ven är en trevlig ö mitt i Öresund som tillhör Landskrona kommun. Mycket finns att göra på denna pärla. Men dykmässigt finns mycket variation att njuta av. Området runt Ven har närheten till Öresunds största djup och ganska branta sluttningar från strand till djupa bottnar. Norra och Södra sidan har sten och klipp botten med stora blad alger och östra och västra har mer sandbottnar med stora ängar av Ålgräs. Området runt Ven har många vrak men framför allt på nordvästra sidan finns ett flertal vrak som ger möjlighet för bra dykning. 

Här länkar jag till några av vraken i Ven´s närhet

Livlig Sinne   Nordfisk   SS Robert   Celyon   Kalle

Av: Jonny Magnusson 2021-07-23. Lilla sydvästrevet. Botten runt revet ligger på 10-11 meters djup och det syns tydligt på ekolodet när revet dyker upp. Revets högsta punkt är på 8 meters djup. Ca 150 meter sydväst om vens södra udde är platsen.

2018-11-17 Gör vi ett dropp vid revet söder om Norreborg. Vi går ner på 25 meter´s djup via boj och lina. Här kommer vi direkt till stenbotten och tar oss in till 6 meter i lugnt tempo där vi blir upphämtad av båten igen. Här kommer några klipp från detta dyk för att visa dessa miljöer.

En Novemberdag 2018 försöker jag leta lite nya dykplatser runt Ven. Här släpper jag ner en aktion kamera med dyklampa i ett rep för att kontrollera hur botten ser ut. Platsen är sydväst om Norreborg på 20 meters djup. Varning man blir lite yr i huvudet när man ser på filmen.

Av: Kenneth Krull 2018-12-09 Strömdyk vid Ven ( strömt och med dålig sikt )

Av: Inge Corlin 2017-08-26

Filmad vid Nordöstra Ven söder om Norreborgs hamn. Ett av få ställen som har Blågylta så långt söderut som ni kan se i filmen. En av mina favoritplatser som jag besöker för sällan tyvärr.

Av: Jonny Magnusson 2017-

Filmad i bukten vid Sydvästra delen av Ven

Av CitrusOne 2019-06-06

Tack Jonas för en underbar film som visar det trevliga på pallkanten på norra Ven.

Nedan länk innehåller en färsk rapport från området runt Ven.