LARÖD

H55 dansbanan

Upplev historiens magi på H55 dansbanan - en unik kulturskatt som väntar på dig!

Välkommen till Helsingborgs legendariska H55 festival, där musik och dans fyllde luften och skapade minnen för livet. Nu har du möjligheten att stiga tillbaka i tiden och återuppleva denna fantastiska era genom ett besök på den ikoniska H55 dansbanan.

Den här magiska dansbanan, med sina imponerande dimensioner på cirka 35x18 meter, är en tidskapsel från 1955 då den för första gången gav dansglädje åt entusiastiska festivalbesökare. Platsen där den en gång stod var inget mindre än i vattnet självt, vilket gjorde dansupplevelsen än mer unik och minnesvärd.

Tänk dig att kliva ut på dansbanan, som en gång i tiden kunde fyllas med vatten för att säkerställa stabilitet och ge dansarna en känsla av att sväva över vågorna. Det var här romantik uppstod och drömmar blev verklighet i en härlig atmosfär av glädje och fest.

Efter festivalens slut var planen att bogsera dansbanan till sin nya ägare i Höganäs, men ödet ville annorlunda. Banan tappades av okända anledningar utanför Laröd och har sedan dess stått kvar som ett tyst vittne från en svunnen tid. Vid lågvatten kan du se dess majestätiska form resa sig ovanför ytan och förundras över dess tidlösa skönhet. Faktum är att den till och med syns på satellitbilder, vilket gör den till ett intressant och omskrivet fenomen.

Denna unika kulturskatt är inte bara en plats för nostalgiker och historieälskare, utan också för nyfikna själar som söker en annorlunda upplevelse. Ge dig själv och dina nära och kära en minnesvärd stund vid H55 dansbanan. Utforska dess hemligheter, ta del av dess historia och skapa dina egna magiska ögonblick på denna ikoniska plats.

Vänta inte längre - ge dig själv chansen att resa tillbaka i tiden och upplev dansglädjen på H55 dansbanan. Boka ditt besök idag och låt historiens vingslag svepa dig bort till en tid då musiken var magisk och dansen var evig!


Några vackra bilder från Lukasz Larsson Warzecha LWimages.com. Tagna under påsken 2023.

Av: Marko T Wramen 2021-04-20

Av: Jonny Magnusson 2017-08-01